BANER Perfect SPA Awards 2021 Glosuj Hotel SPA

I jak tu nie jeść!

W swojej nowej książce popularna dziennikarka udowadnia, że nawet niezwykle zabiegane kobiety, jakimi są młode mamy, mogą jeść pysznie i zdrowo. Podaje przepisy na dania, których prostota może miło zaskoczyć.

Ksiazka Beaty Sadowskiej I jak tu nie jesc okladkaMacie czasami ochotę zawołać: „„i jak tu nie jeœść!”?” Ja tak. Jedzenie to frajda. Tak jak gotowanie. Uwielbiam kulinarne eksperymenty, odkrywanie nowych smaków. Nie lubię miarek, wiernego trzymania się przepisów, kuchennego reżimu. Jestem zabiegana, więc jedzenie ma mi dać energię, a przygotowanie posiłku– nie skraœść zbyt wiele czasu. I takie są moje przepisy: szybkie, czasem sprinterskie. A dania (desery też!) zdrowe i dające moc.

Moją kulinarną improwizację w ryzach trzyma profesor Hanna Kunachowicz, specjalistka w dziedzinie żywienia, która zdradza między innymi, że cynamon może zastąpić... rękawiczki. A ja chcę Wam pokazać, że zdrowe jedzenie to pyszne jedzenie. Głodni?

Tak o swojej nowej książce „„I jak tu nie jeœść!”” mówi Beata Sadowska, dziennikarka, prezenterka telewizyjna, blogerka, mama i wielbicielka zdrowego oraz aktywnego trybu życia. Zawarła w niej 63 oryginalne, wypróbowane przez siebie przepisy, opatrzone pięknymi fotografiami. Całość uzupełniają zabawne anegdoty ze życia autorki oraz profesjonalne porady eksperta ‒ dietetyka. Książka dostępna na rynku od 22 kwietnia! I jak tu nie kupić!

„I jak tu nie jeść!”, Beata Sadowska, Wydawnictwo Otwarte

W maju ukazała się wyjątkowa książka kulinarna „„„Kipi kasza”””. Jej autorzy, Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz, prowadzą blog gotujzpasja.pl. Specjalnie na potrzeby tej publikacji przygotowali 105 pomysłowych przepisów z kaszą w roli głównej.
Prym wiedzie sok pomarańczowy. Pije go najwięcej, bo prawie 39 proc. mieszkańców naszego kontynentu. Drugie miejsce zajmuje sok wieloowocowy, a trzecie ‒ jabłkowy.
Gdzie najlepiej wypocząć, zrelaksować się w SPA i do tego smacznie oraz zdrowo zjeść? Wybraliśmy 20 najlepszych restauracji w hotelach SPA, w których kuchnia jest równie ważna, jak luksusowy nocleg czy skuteczny zabieg.
Jeszcze niedawno wybór był niewielki: masło, margaryna, trzy oleje i smalec. Wiedza o nich też nieduża. Dziś tłuszczów, szczególnie roślinnych, jest bez liku. Warto wiedzieć, czym się kierować w ich wyborze, aby zadbać o zdrowie i urodę oraz wzbogacić swoją kuchnię.
reklama

Społeczność

reklama

Perfect SPA Awards

logo

Redakcja
tel.: +48 886 606 054
redakcja@SPAeden.pl

Redaktor Naczelna:
Katarzyna Sołtyk
k.soltyk@semana.pl

Społeczność

© 2021 Spaeden All Rights Reserved.Design & Development by Conor